Pat ' s Rose Apple Pie
Przepis Pat ' s Rose Apple Pie może zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Sprawdza się jako tani deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz masło, sól, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 11%. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższej 1/3 piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Aby skorupa: w misce robota kuchennego połączyć 2 1/2 szklanki mąki, 2 łyżki białego cukru i sól. Krótko zmiksować, aby połączyć składniki.
Pokroić w schłodzone masło i skrócić za pomocą przycisku "pulse" robota kuchennego, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo mieszaj w wystarczającej ilości wody, aby utworzyć wilgotne grudki.
Zebrać ciasto do kulki i podzielić na pół. Spłaszczyć każdą połowę na dyski, owinąć w plastik i odpocząć w lodówce. (Ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać.)
Aby zrobić nadzienie: posiekaj 2 jabłka na duże kawałki.
Pozostałe 4 jabłka pokroić w plasterki 1/8 cala.
2 pokrojone jabłka włożyć do malaksera z 1/4 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki cynamonu. Zmiksować, aż jabłka będą przypominały mus jabłkowy.
Umieść 4 pokrojone jabłka w dużej misce. W małej misce, wymieszać brązowy cukier, 1/4 szklanki mąki, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, i cukier biały.
Posypać pokrojonymi w plasterki jabłkami, następnie dodać sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i rum. Wrzucić, aż jabłka są dokładnie pokryte. Odstawić na 1/2 godziny.
W międzyczasie rozwałkuj 1 krążek ciasta do średnicy 12 cali. Pasuje do 9-calowej płyty Deep-dish pie, umożliwiając 1/2 cala zwis na krawędziach.
Umieść koło pergaminu lub spłaszczony filtr do Kawy na środku skorupy ciasta i przykryj ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez 10 do 15 minut, aż brzegi zaczną brązowieć.
Wyjąć ciężarki ciasta lub fasolę i ostudzić skorupę ciasta.
Soki z mieszanki plastrów jabłek odsączyć do rondla. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zacznie gęstnieć. Zagęszczone soki wymieszać z puree z jabłek i rozprowadzić na dnie wstępnie upieczonej skorupy ciasta.
Ułóż plasterki jabłka na puree warstwy jabłka, umieszczając plasterki prostopadle do zewnętrznej krawędzi płyty pie, tworząc konfigurację stylu "rose", zaczynając wzdłuż zewnętrznych krawędzi i przesuwając się w kierunku środka.
Rozwałkować drugą połowę ciasta i wyciąć ozdobne kształty liści.
Posmaruj każdy liść mlekiem i ułóż na wierzchu ciasta i wokół krawędzi Skórki, umieszczając stronę mleka w dół. Po zakończeniu, umyć wierzch całego ciasta z mlekiem i posypać lekko cukrem. Przykryj zewnętrzną krawędź ciasta folią aluminiową, aby zapobiec przerostowi.
Umieścić ciasto w nagrzanym piekarniku i piec 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut, aż soki bąbelki i skórki brązowieje.
Usuń folia aluminiowa 45 minut do czasu pieczenia, aby krawędzie skórki do brązowego.