Pasztet z wieprzowiny i wątroby

Pasztet z wieprzowiny i wątroby
Pasztet z wieprzowiny i wątroby jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 22g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka pieprzu, brandy, jagody jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać maczugę gruntową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe jako deser. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pasztet Z Duńskiej Wątróbki Wieprzowej, Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do zmielonych mięs, wszystko dokładnie wymieszane, dodać 2 ounes boczku lub tłuszczu wieprzowego pokrojone w cienką, nieregularną kostkę, czosnek i przyprawy, wino i brandy. bardzo dokładnie wymieszać, a jeśli jest czas, pozostawić na godzinę lub dwie przed gotowaniem, aby smaki przeniknęły do mięsa. zamień w jedną dużą terrynę o pojemności 4 filiżanek lub w 2 lub 3 mniejsze, o głębokości 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Pozostały tłuszcz lub boczek pokroić w cienkie paski i ułożyć na wierzchu pasztetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
3
Umieść terriny na patelni do połowy wypełnionej wodą i gotuj, odsłonięte, w powolnym piekarniku, 163°, przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny. pasztety są gotowane, gdy zaczynają się oddalać od boków naczynia. Wyjmij je z piekarnika, uważając, aby nie rozlać tłuszczu i pozostaw do ostygnięcia. Będą ciąć lepiej, jeśli, gdy tłuszcz ma wszystko oprócz ustawionego, są ważone. aby to zrobić, przykryj pergaminem i płytą lub płytą, która mieści się wewnątrz terryny i połóż ciężar na górze. jeśli jednak okaże się to niepraktyczne, nie ma to większego znaczenia. jeśli terryny mają być przechowywane dłużej niż tydzień, przykryj je całkowicie, gdy są zimne, warstwą uszczelniającą z właśnie stopionego czystego smalcu wieprzowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
SmalecSmalec
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Uwaga: podczas gotowania pasztetu pamiętaj, że to głębokość terryny, a nie jej powierzchnia, decyduje o czasie gotowania. przyprawy czosnku i jagód jałowca są opcjonalne. Proporcje mięsa, wątroby i przypraw składających się na pasztet można dostosować do indywidualnych gustów, ale zawsze z należytym uwzględnieniem gotowej tekstury produktu. dobry pasztet jest wilgotny i tłusty, nie jest tłusty, a w środku powinien być lekko różowy, a nie szary lub brązowy. suchy pasztet jest wynikiem przegotowania lub zbyt małej ilości tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
WątrobaWątroba
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn