Pasztet Z Czerwonej Soczewicy
Pasztet z czerwonej soczewicy to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Pasztet Z Czerwonej Soczewicy, oraz Pasztet Z Soczewicy.
Instrukcje
W rondlu 3-quart na dużym ogniu, połączyć soczewicę z 4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i wyrzucić pianę i dodać liść laurowy. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 30 protokół; odcedzić.
Podczas gdy soczewica gotować, w małej patelni saute na średnim ogniu, ogrzać olej.
Dodaj cebulę i orzeszki piniowe i gotować, aż cebula zmięknie i orzeszki piniowe zaczynają kolor, o 5 do 7 protokół. Wymieszać w czosnku, pasta pomidorowa, kolendra, kminek, kminek, cayenne, i sól. Nadal gotować przez 5 minut. Wymieszać sok z cytryny, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
W maszynce, dodać soczewicę i mieszankę cebuli i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i podawać od razu. Mogą być przykryte, schłodzone i podawane na zimno.
Podawać z tostami pita lub crudite.