Pasztet (Pasztet) Maison
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić pasztet (pasztet) Maison w domu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Ta przystawka ma 518 kalorii, 31g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Mieszanka brandy, sherry, bekon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pasztet wiejski (pâté de Campagne), Pasztet Wołowy (Pasztet), oraz Pate De Chocolate.
Instrukcje
Zmielić mięso: zmielić wątróbki drobiowe, wieprzowinę i włoską kiełbasę przez maszynkę do mięsa dwa razy.
Dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem boczku) i dobrze wymieszać.
Wyłóż patelnię z boczkiem, wypełnij mieszanką mięsną: wyłóż patelnię z boczkiem o wymiarach 9x5x3 cali i zapakuj w mieszaninę. Przykryć paskami boczku.
Umieść patelnię w łaźni wodnej, większej patelni, która jest wypełniona w połowie boków wewnętrznej patelni wodą.
Piec w temperaturze 350 ° F przez 2 1/2 godziny.
Wyjąć z piekarnika. Pokrywa z folią aluminiową.
Umieść ciężar, taki jak ciężka cegła, na górze podczas chłodzenia. Najlepiej schłodzić na noc w lodówce.
Podawać: pokroić i podawać z chlebem lub tostami, sałatą i lub pomidorami.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Sparkling Rose, Wino Musujące, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i musujące różowe to moje najlepsze propozycje na pasztet. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Można spróbować mieszanki Terra Blanca "Onyx" Mountain Bordeaux. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 103 dolarów za butelkę.
![Terra Blanca]()
Terra Blanca" ONYX " mieszanka Bordeaux
Malina i wiśnia z nutami fiołków unoszą się ze szklanki i mieszają się z delikatną przyprawą i tostowym dębem na nosie. Gładkie, bujne smaki jeżyn, czarnej wiśni i cassis owijają się wokół rdzenia pełnych, ale miękkich, strukturalnych tanin. Nuty cedru z lekkimi akcentami przypraw składają się w utrzymujące się smaki wiśni i jagód otoczone morzem bogatej czekolady na podniebieniu.