Paszteciki z groszku z czosnkiem pieprz Salsa
Black-Eyed Pea paszteciki z czosnkiem pieprz Salsa może być tylko przystawka szukasz. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 223 kalorie, 13g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka black-Eyed peas, sól koszerna, pomidor i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Red Pepper-Black-Eyed Pea Salsa, Ciastka z czarnego groszku z salsą żurawinowo-czerwoną papryką, oraz Garlicky krewetki pieprz czarny i Black-Eyed Peas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mielony czosnek i chiles w dużej misce.
Umieścić 1 łyżeczkę mieszanki czosnku w małej misce; odstawić.
Dodać groch do pozostałej mieszaniny czosnku w dużej misce; zacieru mieszaniny z masher ziemniaków. Wymieszać w papryce, 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry, kminek, 1/4 łyżeczki soli, i jajko, mieszając, aż dobrze wymieszane. Podzielić mieszaninę na 12 równych porcji (około 1/4 szklanki każda), kształtując każdy w 1/2-calowy grubości patty.
Rozgrzać 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 6 pasztecików; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałą 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i 6 pasztecików.
Dodaj pozostałe 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, posiekany pomidor i świeży sok z limonki do zastrzeżonej mieszaniny czosnku w misce; dobrze wymieszać.
PIWNA Uwaga: czasami fajnie jest wyczarować trochę słońca przy jesiennych posiłkach. A te paszteciki z salsą to idealna okazja, aby cieszyć się orzeźwiającym karaibskim piwem, takim jak Lager Red Stripe (50 USD/sześciopak) z Jamajki. Piwa, które są opracowywane wraz z pikantną kuchnią, są zwykle lekkie, zrównoważone, neutralne i niesamowicie podatne na kofeinę, dzięki czemu to piwo jest dobrym wyborem z papryką Serrano i kminkiem. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.