Paszteciki z cukinii z fetą
Paszteciki z cukinii z fetą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 261 kalorii, 22g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Mieszanka koperku, oliwy z oliwek, grubo cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Podobne przepisy to Paszteciki z cukinii z fetą, Paszteciki Z Cukinii Z Fetą, oraz Feta & Szpinak Kuskus Paszteciki.
Instrukcje
Wrzucić cukinię i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Przełożyć na sito. Wycisnąć nadmiar płynu; umieścić cukinię w suchej misce.
Wymieszać z jajkiem, żółtkiem, 1/2 szklanki mąki, serem i 1/2 łyżeczki soli.
Wymieszać natkę pietruszki, cebulę i koperek. Jeśli ciasto jest bardzo mokre, dodaj więcej mąki przez łyżki.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki oleju kukurydzianego na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, upuść ciasto przez zaokrąglone łyżki stołowe do patelni. Smażyć paszteciki na złoty kolor, 5 minut z każdej strony, dodając więcej oliwy z oliwek i oleju kukurydzianego w razie potrzeby.
Transfer na ręczniki papierowe. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej.
Umieścić na blasze do pieczenia, przykryć i schłodzić. Rewarm Odkryte w 177° piekarnik 12 minut.