Pasty z pora, sera i ziemniaków
Pasty z pora, sera i ziemniaków wymagają ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 287 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jeśli masz g / g sera caerphilly, gałkę masła, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pasty z kraba i pora, Ugotuj książkę: pasty z kurczakiem i porem, oraz Tortilla z serem, porem i ziemniakami.
Instrukcje
Gotować ziemniaki we wrzącej, osolonej wodzie przez 5-8 minut, aż będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt. W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu.
Dodać pory i tymianek i zmiękczyć przez 10-12 min.
Ziemniaki odsączyć i dodać do porów z musztardą i dużą ilością przypraw. Wymieszać śmietanę i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na grubość 1 monety. Użyj płyty bocznej lub miski jako szablonu, aby wyciąć okręgi 6 x 15 cm.
Ser wymieszać z porem i ułożyć kopiec mieszanki na środku każdego okręgu ciasta.
Pędzel wokół krawędzi z małym jajkiem, a następnie połączyć krawędzie i zacisnąć palcami, aby uszczelnić.
Umieścić pasty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia, szczotką z pozostałym jajkiem i piec przez 40-45 minut, aż się zarumienią.
Podawać na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia.