Pastitsio
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Pastitsio. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajka, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pastitsio, Pastitsio, oraz Pastitsio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać mięso i gotować, rozbijając go drewnianą łyżką, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodaj cebulę i cynamon i gotować, aż cebula jest miękka, o 5 Więcej minut.
Dodaj sos Worcestershire i wina i gotować, aż wino zaczyna odparować, o 2 Więcej minut.
Dodaj sos pomidorowy, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać natkę pietruszki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 20 protokół. Wymieszać 1 łyżkę bułki tartej i zdjąć z ognia.
Gdy makaron jest gotowy, odcedzić i wrócić do garnka z ognia; mieszać w maśle, następnie ubite jajka i 1 szklanka sera, aż makaron jest pokryta.
Szczotkować dno i boki 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.
Połowę makaronu rozłóż w naczyniu, następnie polej nadzieniem mięsnym i pozostałym makaronem.
Zrób beszamel: rozpuść masło w średnim rondlu na małym ogniu.
Ubijamy mąkę i gotujemy, ubijając, 1 minutę. (Nie pozwól, aby mąka brązowieje.)
Ubij w jogurcie i 3/4 szklanki wody i delikatnie dusić, ubijając, aż lekko zgęstnieje, o 5 Więcej minut. (Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.)
Zdjąć z ognia i ubić jajka, gałkę muszkatołową i 1/4 łyżeczki soli.
Wlać beszamel równomiernie na makaron w naczyniu do pieczenia.
Posypać pozostałą 1 szklankę sera i 1 łyżkę bułki tartej i piec na złoty, 40 do 45 protokół.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.