Pastitsio
Pastitsio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 912 kalorii, 42g białka, oraz 59G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pietruszkę, pomidory w puszkach, olej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pastitsio, Pastitsio, oraz Pastitsio.
Instrukcje
Odcedzić i umieścić na patelni do pieczenia. Powinieneś wrzucić go do masła, oleju lub margaryny, aby nie przywierał. Następnie dodaj dużą ilość startego sera i wrzuć. Masz również możliwość umieszczenia połowy makaronu w naczyniu, wypełnienia środkowej warstwy sosem mięsnym i dodania więcej makaronu na wierzchu. Masz również inną opcję rzucając makaron i sos mięsny razem i pozostawiając go w ten sposób. Rób, co dusza zapragnie. Możesz również wrzucić trochę białek. Beat je trochę widelcem, a następnie wrzucić je wokół rękami do mieszanki makaronu. Robią to, żeby nie marnować jajek. To nie czyni go smaczniejszym.Na sosie mięsnym w dużym garnku, podsmażyć cebulę, czosnek, i pietruszka w oleju, aż cebula się przezroczyste. Następnie dodaj pastę pomidorową (Opcjonalnie) i mieszaj przez kilka sekund. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać posiekane mięso. Wymieszać, niech uwolni trochę soku. Można w tym momencie Dodać odrobinę czerwonego wina dla zmiany smaku, ale to naprawdę nie jest konieczne.
Dodać pokrojone pomidory, goździki i cynamon, i niech pomidory zwolnić trochę soku. Mieszaj.
Dodać sos pomidorowy lub pokruszone pomidory i wymieszać. Smak soli.
Dodaj filiżankę lub dwie wody, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na małym ogniu przez półtorej godziny lub aż nie ma wody w lewo w garnku.Teraz, jak powiedziałem wcześniej, masz możliwość układania warstw sosu mięsnego, lub mieszania go z makaronem.Na bchamel, w rondlu na małym ogniu, stopić jeden patyk i pół masła.Stopniowo dodawać mąkę i ubijać, aż zasmażka uformuje kulkę gunky i nie można już mieszać.Stopniowo dodawać 6 szklanek mleka i bulionu (jeśli chcesz). Powiedziałbym nawet 5 i 1/2, bo lubię mój SOS naprawdę gruby. Mieszaj od czasu do czasu i upewnij się, że ubijasz mąkę złapaną na brzegach gumową łopatką i ponownie ubijasz. Gdy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia.
Dodajemy starty ser, żółtka (powoli, żeby się nie zsiadły podczas szybkiego ubijania), gałkę muszkatołową.
Dodać szczyptę soli (w razie potrzeby) i pieprz. Jeśli lubisz kremowy sos, zrób to z pełnymi sześcioma szklankami mleka.Upewnij się, że makaron i sos mięsny są na równym poziomie na patelni, a następnie wlać bchamel na wierzchu. Wyrównaj to szpatułką.Możesz top z więcej startego sera, gałki muszkatołowej, cynamonu, a nawet bułki tartej.
Piec w piekarniku 350 stopni przez około 40 minut lub aż Góra zmieni kolor na złoty.Wreszcie i co najważniejsze, niech pastitsio odpocząć na godzinę lub dwie przed jedzeniem. Bchamel musi się trochę ugruntować. Jeśli nie poczekasz, sos się wyleje.