Pastel de Yuca con Carne (zapiekanka z manioku i wołowiny)
Pastel de Yuca con Carne (Cassavan i zapiekanka wołowa) jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 642 kalorie. Jeśli masz cebulę, parmezan, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 279 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szybka smażona wołowina Empanadas (Pastel de Carne), Maniok Prażony (Yucan Asado), oraz Maniok Pieczony (Yucan Asada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w patelni z sosem. Ugotuj wołowinę.
Wyjąć mięso z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodaj cebulę na patelni i saute aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Dodać czosnek i czerwoną paprykę i gotować przez 5 minut więcej.
Dodaj pastę pomidorową, kolendrę, natkę pietruszki i sos pomidorowy. Wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty.Doprawić solą i pieprzem. Powrót mięso na patelnię i gotować na średnim ogniu przez około 30 minut, aż wołowina jest w pełni gotowane.Podgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieścić yuca na kawałki i umieścić w garnku z zimną, osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż będzie miękka, o 10 protokół.
Odcedzić yuca i zwrócić go do garnka.
Dodać masło, mleko i zacieru, aby puree. Doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż połowę puree yuca równomiernie w naczyniu do pieczenia.Gdy mięso będzie gotowe, połóż je na wierzchu yuca i rozłóż pozostałą puree yuca równomiernie na całej górze.
Dodać sery na yuca i piec zapiekankę, aż top jest złoty, o 20 do 25 protokół.