Pastel de Yuca con Carne (zapiekanka z manioku i wołowiny)

Pastel de Yuca con Carne (zapiekanka z manioku i wołowiny)
Pastel de Yuca con Carne (Cassavan i zapiekanka wołowa) jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 642 kalorie. Jeśli masz cebulę, parmezan, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 279 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szybka smażona wołowina Empanadas (Pastel de Carne), Maniok Prażony (Yucan Asado), oraz Maniok Pieczony (Yucan Asada) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w patelni z sosem. Ugotuj wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć mięso z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę na patelni i saute aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać czosnek i czerwoną paprykę i gotować przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Dodaj pastę pomidorową, kolendrę, natkę pietruszki i sos pomidorowy. Wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty.Doprawić solą i pieprzem. Powrót mięso na patelnię i gotować na średnim ogniu przez około 30 minut, aż wołowina jest w pełni gotowane.Podgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieścić yuca na kawałki i umieścić w garnku z zimną, osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż będzie miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Odcedzić yuca i zwrócić go do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać masło, mleko i zacieru, aby puree. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
9
Rozłóż połowę puree yuca równomiernie w naczyniu do pieczenia.Gdy mięso będzie gotowe, połóż je na wierzchu yuca i rozłóż pozostałą puree yuca równomiernie na całej górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
Dodać sery na yuca i piec zapiekankę, aż top jest złoty, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn