Pasta z ricotty, oliwek i orzeszków piniowych
Pasta z ricotty, oliwek i orzeszków piniowych wymaga około 5 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,32 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 25g tłuszczu i w sumie 278 kalorii. Mieszanka Dipu, mlecznego sera ricotta, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 138 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Pasta z ricotty, oliwek i orzeszków piniowych, Ricotta, jeżyna i tartina z orzeszków piniowych, oraz Spaghetti z salsą z oliwek i orzeszków piniowych dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W robocie kuchennym połącz ser ricotta, oliwki, orzeszki pinii, oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Puls, aż będzie gładki.
Dodaj pietruszkę i puls, aż się połączą. Dopraw solą i pieprzem.
Uwaga kucharza: aby opiekać orzeszki pinii, ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 350 stopni F przez 6 do 7 minut, aż lekko się upiecze. Schłodzić całkowicie przed użyciem.