Pasta z oliwek z bakłażana i Kalamaty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj bakłażan i oliwę Kalamatan Spread spróbować. Ten przepis służy 8. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, jogurt, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Cukinia, bakłażan i Kalamatan Oliwa Pizza, Bakłażan Tortino w sosie Kalamatan Olive Marinara, oraz Chleb Oliwny Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć bakłażany kilka razy widelcem, i kuchenka mikrofalowa w wysokiej 8 do 10 minut lub do miękkości.
Przeciąć na pół i ostudzić w lodówce 5 minut. Zeskrobać miąższ bakłażana do średniej miski, odrzucając skórę i nasiona.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek; gotować, stale mieszając, 3 minuty.
Dodaj bakłażan, pastę pomidorową, sól i pieprz; gotuj 2 minuty, często mieszając.
Przenieść mieszaninę bakłażana do miski robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Powrót mieszaninę bakłażana do średniej miski; wymieszać z jogurtem i oliwkami. Przykryć i schłodzić 2 godziny.