Pasta Z Bakłażana Malidzano
Malidzano bakłażan Spread wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mielone orzechy włoskie, sól i pieprz, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasta Z Pieczonego Bakłażana, Pasta bakłażana mojego ojca, oraz Smoky Bakłażan Spread.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Bakłażany lekko posmaruj oliwą z oliwek, przebij skórkę bakłażana nożem i umieść je w piekarniku. Smażyć, aż skórki są brązowe i bakłażan jest miękki, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, obrać i pokroić w kawałki. Odstawić do miski, aby odsączyć część płynu.
Umieść kawałki bakłażana w pojemniku robota kuchennego, wraz z czosnkiem, serem feta, orzechami włoskimi i oliwą z oliwek. Jeśli nie wszystko pasuje, zrób to partiami, a następnie wymieszaj. Proces aż dobrze wymieszane z zaledwie kilku małych kawałków. Konsystencja powinna być gęsta.
Przełożyć do miski i doprawić solą i pieprzem.
Podawać jako dodatek lub przystawkę.