Pasta pomidorowo-szpinakowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, pasta pomidorowo-szpinakowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 27 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przyprawa ma 67 kalorii , 2 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 32 osób. Mieszanka chlebów pita, przyprawa z pieprzem cytrynowym, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 214 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co nie jest takie niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również pasta czekoladowo-orzechowa, kanapka z ogórkiem i rzodkiewką z pastą z sera koziego z cytryną i ziołami oraz pasta z kurczaka w curry .
Instrukcje
W małej misce ubij serek śmietankowy, mleko, sól i pieprz cayenne, aż będą gładkie. Wymieszaj z pomidorami, szpinakiem i cebulą. Przełóż łyżką do nieposmarowanego, nadającego się do mikrofalówki, 9-calowego talerza do ciasta.
Podgrzewać w kuchence mikrofalowej bez przykrycia, na najwyższej mocy przez 5 minut lub do momentu podgrzania, mieszając raz.
W międzyczasie wymieszaj masło z olejem i posmaruj nimi obie strony pit.
Pokrój każdą pitę na osiem kawałków i ułóż na nieposmarowanych tłuszczem blachach do pieczenia.
Wymieszaj kminek z pieprzem cytrynowym i posyp nimi obie strony kawałków mięsa.
Smażyć w odległości 10 cm od źródła ciepła przez 2–3 minuty z każdej strony lub do lekkiego zrumienienia.