Pasta E Fagioli III
Jeśli masz z grubsza 45 minut do spędzenia w kuchni Pastan e Fagioli III może być doskonałym bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis do wypróbowania. To danie główne ma 556 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za $1.25 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes wymaga fasoli cannellini, oregano, oliwy z oliwek i grzybów. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: 30-minutowa zupa Pastanowa i fasolowa (Pastan e Fagioli), 30-minutowa zupa Pastanowa i fasolowa (Pastan e Fagioli), oraz 30-minutowa zupa Pastanowa i fasolowa (Pastan e Fagioli).
Instrukcje
Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą wodą, aż będzie gotowy, około 8 do 10 minut.
Odcedź makaron, ale zachowaj wodę do późniejszego wykorzystania.
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, cebulę i grzyby do miękkości.
Umieść escarole na wierzchu warzyw na patelni i przykryj, aż escarole zwiędnie. Dodaj sos pomidorowy i fasolę. Dopraw oregano i cukrem oraz solą i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu przez około 15 do 20 minut.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
Wymieszaj w 1 szklance zarezerwowanej wody z makaronu; w razie potrzeby dodaj więcej, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Pastan E Fagioli można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
![Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione]()
Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Gran Selezione
Wino jest produkowane tylko w najlepszych latach vintage, z winogronami z najlepszych południowo-zachodnich obszarów uprawy winogron w gospodarstwie. Jest to głęboki rubinowy kolor. Aromat jest bardzo intensywny, trwały, delikatny, z nutą tytoniu, dębu i jagód. Pełne, długie, ciepłe usta.