Pasta Carbonara

Pasta Carbonara
Makaron Carbonara wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, pieprz, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Pasta Carbonara, Pasta Carbonara, oraz Pasta Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować linguine zgodnie ze wskazówkami opakowania, rezerwując 1 1/2 szklanki wody do gotowania.Tymczasem, na dużej patelni, na średnim ogniu, smażyć boczek, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
BoczekBoczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Łyżka off i wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli boczku.Powrót patelni na średnim ogniu, dodać cebulę, i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.Pracując szybko, ponownie odsączony makaron do garnka wraz z wodą z makaronu, boczkiem i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WodaWoda
CebulaCebula
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Umieść garnek na małym ogniu i gotuj, często podrzucając, aż do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć z ognia i szybko dodać żółtka, po jednym na raz, mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Dodać parmezan i 1/2 łyżeczki pieprzu i mieszać, aż sos lekko zgęstnieje.Podziel między miski. Na wierzch dodać parmezan i pozostałą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PieprzPieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn