Pasta Carbonara
Makaron Carbonara wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, pieprz, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Pasta Carbonara, Pasta Carbonara, oraz Pasta Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować linguine zgodnie ze wskazówkami opakowania, rezerwując 1 1/2 szklanki wody do gotowania.Tymczasem, na dużej patelni, na średnim ogniu, smażyć boczek, aż chrupiące.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Łyżka off i wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli boczku.Powrót patelni na średnim ogniu, dodać cebulę, i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.Pracując szybko, ponownie odsączony makaron do garnka wraz z wodą z makaronu, boczkiem i cebulą.
Umieść garnek na małym ogniu i gotuj, często podrzucając, aż do ogrzania.
Wyjąć z ognia i szybko dodać żółtka, po jednym na raz, mieszając po każdym dodaniu.
Dodać parmezan i 1/2 łyżeczki pieprzu i mieszać, aż sos lekko zgęstnieje.Podziel między miski. Na wierzch dodać parmezan i pozostałą paprykę.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.