Paski fioletowe winogrona i Panna Cotta Parfait
Paski fioletowe winogrono i Panna Cotta Parfait jest bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Jeśli masz skórkę z cytryny, żelatynę, sok winogronowy concord i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak doskonałe. Jogurt i brązowo-cukrowy Panna Cotta z winogronowym żelem, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu gotuj sok winogronowy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmniejszy się o połowę; ostudzić.
Przenieść 1/4 szklanki soku na małą patelnię.
Posypać 1-1 / 2 łyżeczki żelatyny na sok winogronowy i odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół. Podgrzać mieszaninę żelatyny na małym ogniu, mieszając raz lub dwa razy, aż do rozpuszczenia.
Niech ostygnie, a następnie wymieszać mieszaninę z powrotem do pozostałego schłodzonego soku winogronowego; rezerwy 3/4 szklanki żelatyny winogronowej i ostrożnie wlać resztę do 6 fletów szampana. Przechowywać w lodówce flety, aż żelatyna winogron jest schłodzony i zestaw, co najmniej 2 godziny.
W średnim rondlu połączyć śmietanę, cukier i skórkę z cytryny i doprowadzić do duszenia.
Ostudzić, a następnie wyrzucić skórkę z cytryny.
Wlać 1/4 szklanki kremu do małej patelni i posypać Pozostałe 1-1 / 4 łyżeczki żelatyny na wierzchu.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut. Rozgrzej mieszaninę żelatyny na małym ogniu, aż się rozpuści, a następnie wymieszaj ją z pozostałą śmietaną wraz z maślanką; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ostrożnie wlać maślankę panna cotta do fletów szampana i schłodzić do momentu ustawienia, około 2 godzin. W razie potrzeby ponownie podgrzać pozostałą żelatynę winogronową na małym ogniu, aż będzie po prostu wylewana; wlać cienką warstwę na panna cotta w każdym flecie. Przechowywać w lodówce, aż zestaw.
Podawać parfaits z amaretti.