Paschalny biszkopt cytrynowy
Przepis na biszkopt cytrynowy paschalny można przygotować w około 2 godziny i 25 minut . Jedna porcja zawiera 268 kalorii , 8 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis służy 10 osobom. Za 62 centy za porcję , ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 6 osób. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i kup jajka, sok pomarańczowy, mąkę ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Paschalny biszkopt kakaowy , Paschalny biszkopt z jabłkami i Paschalny biszkopt czekoladowy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj 10-calową formę do pieczenia aniołków.
Żółtka ubić w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż powstanie piana. Stopniowo dodawaj cukier, aż do całkowitego połączenia. Wymieszaj sok pomarańczowy, skórkę z cytryny i skórkę pomarańczową. Przesiej mąkę ziemniaczaną i ciasto macowe razem w misce; delikatnie wmieszać do masy żółtkowej.
Białka jaj ubić w misce z solą, używając miksera elektrycznego na wysokich obrotach, aż masa będzie sztywna i lśniąca. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj 1/3 ubitych białek z masą żółtkową. Delikatnie przesuń szpatułką przez środek mieszanki, a następnie po bokach miski, powtarzając aż do całkowitego połączenia.
Dodaj pozostałe białka, mieszając, aż się połączą. Delikatnie wlej ciasto do przygotowanej tortownicy Angel Food.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto stwardnieje i lekko się zarumieni, około 1 godziny.
Wyjmij z piekarnika, odwróć patelnię i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem ciasta z formy.