Parmezan warzywny
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Vegetable Parmesan. Ten przepis daje 6 porcji z 553 kaloriami , 25 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga papryki, sera mozzarella, oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu koszernego. 1083 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest doskonałe. Wypróbuj Asparagus Parmesan Frittata , Bakłażan Parmesan i Best Chicken Parmesan , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej patelnię grillową na średnio-wysokim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Skropić plasterki bakłażana, plasterki kopru włoskiego i paprykę oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Grillować warzywa przez 3 do 4 minut z każdej strony, aż zmiękną.
Nałóż 3/4 szklanki sosu marinara na dno przygotowanego naczynia do pieczenia. Ułóż plastry bakłażana na wierzchu.
Posyp 1 szklanką sera mozzarella i 1/3 szklanki parmezanu. Ułóż papryczki w jednej warstwie na wierzchu. Nałóż 3/4 szklanki sosu marinara na papryczki.
Posyp 1 szklanką sera mozzarella i 1/3 szklanki parmezanu. Ułóż koper włoski na wierzchu i przykryj resztą sosu.
Posyp resztą sera. Rozrzuć bułkę tartą na serze i skrop obficie olejem.
Piec, aż wierzch nabierze złotego koloru i utworzy się skorupka, około 30 do 35 minut
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut do ostygnięcia przed podaniem.
Uwaga kucharza: Warzywa można również piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15–20 minut, aż zmiękną.