Parmezan tosty ze szparagami, Prosciutto i jajkami
Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, gałązki rozmarynu, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jajka zapiekane szpinakiem z parmezanem i tostami pomidorowymi, Jajka gotowane z parmezanem i tostami z wędzonego łososia, oraz Zapiekane szparagi sezamowe z jajkami gotowanymi.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę. olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać szparagi i smażyć do miękkości po przekłuciu, o 5 protokół.
Szparagi przełożyć na talerz.
Dodaj pozostały olej i rozmaryn do patelni. Rozmaryn gotować, aż olej będzie gorący, około 2 minut, a następnie wyrzucić zioło.
Kromki chleba przekładamy na patelnię i tostujemy na oleju, obracając raz, około 1 minuty.
Posypać około 2 łyżki. parmezan na każdy kawałek chleba i gotować, aż ser zacznie się topić i chleb zaczyna lekko brązowy, o 2 protokół.
Przełożyć chleb na talerze.
Zmniejsz ogień do średniego i na tej samej patelni delikatnie usmaż oba jajka według własnych upodobań. Każdy kawałek chleba wymieszać z 2 plastrami prosciutto i połową szparagów. Na wierzch ułożyć jajko i posypać porcjami solą i pieprzem.