Parmezan ryżowy pilaw w karczochach
Parmezan ryżowy pilaw w karczochach może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, sok z cytryny, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pilaf Ryżowy Parmezan, Pilaf Ryżowy Parmezan, oraz Pilaf Ryżowy Parmezan.
Instrukcje
Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1/2 cala od góry każdego karczocha.
Usunąć luźne dolne liście. Nożyczkami przycinaj około jednej czwartej każdego zewnętrznego liścia.
Umyj wierzch i krawędzie liści sokiem z cytryny, aby zapobiec przebarwieniom.
Umieść karczochy w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę do głębokości 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż karczochy są prawie przetargu.
Rozłóż liście; zeskrobać rozmyty środek ostropestu (Dławić) łyżką i wyrzucić Ostropest. Odstaw karczochy na bok.
Nałożyć średni rondel w sprayu do gotowania; dodać olej.
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodać cebulę i seler; saute do miękkości.
Dodaj 1 szklankę wody, ryż, pomidor i 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż jest miękki i ciecz jest wchłaniany. Wymieszać z oliwkami.
Łyżka mieszanki ryżu do jam karczochów.
Połączyć jogurt z mąką. Łyżka na mieszance ryżu.
Posypać serem i pozostałą 1/2 łyżeczki włoskiej przyprawy. Ułóż karczochy w naczyniu do pieczenia 13 x 9 x 2 cale. Przykryć i piec w 350 przez 20 minut.
Piec, odkryte, 5 dodatkowych minut lub do dokładnie ogrzanego.