Parmezan ryżowy pilaw w karczochach

Parmezan ryżowy pilaw w karczochach
Parmezan ryżowy pilaw w karczochach może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, sok z cytryny, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pilaf Ryżowy Parmezan, Pilaf Ryżowy Parmezan, oraz Pilaf Ryżowy Parmezan.

Instrukcje

1
Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1/2 cala od góry każdego karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3
Usunąć luźne dolne liście. Nożyczkami przycinaj około jednej czwartej każdego zewnętrznego liścia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Umyj wierzch i krawędzie liści sokiem z cytryny, aby zapobiec przebarwieniom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5
Umieść karczochy w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę do głębokości 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż karczochy są prawie przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Rozłóż liście; zeskrobać rozmyty środek ostropestu (Dławić) łyżką i wyrzucić Ostropest. Odstaw karczochy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
7
Nałożyć średni rondel w sprayu do gotowania; dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
9
Dodać cebulę i seler; saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodaj 1 szklankę wody, ryż, pomidor i 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż jest miękki i ciecz jest wchłaniany. Wymieszać z oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
11
Łyżka mieszanki ryżu do jam karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Połączyć jogurt z mąką. Łyżka na mieszance ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Posypać serem i pozostałą 1/2 łyżeczki włoskiej przyprawy. Ułóż karczochy w naczyniu do pieczenia 13 x 9 x 2 cale. Przykryć i piec w 350 przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Piec, odkryte, 5 dodatkowych minut lub do dokładnie ogrzanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn