Parmezan-Pieczony Kalafior
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Parmezan-pieczony kalafior może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, kalafior, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Parmezan-Pieczony Kalafior, Parmezan Pieczony Kalafior, oraz Parmezan-Pieczony Kalafior dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pokrój 1 główkę kalafiora na różyczki; wrzuć na dużą blachę do pieczenia z 1 pokrojoną średnią cebulą, 4 gałązkami tymianku, 4 nieobranymi ząbkami czosnku i 3 łyżkami oliwy z oliwek; doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pieczeń, rzucając od czasu do czasu, aż prawie przetargu, 35-40 minut.
Posypać 1/2 szklanki startego parmezanu, wrzucić do połączenia, i piec, aż kalafior będzie miękki, 10-12 minut dłużej.