Parmezan papryka Polenta z pieczonych pomidorów
Parmezan papryka Polenta z pieczonych pomidorów jest bezglutenowe przepis z 5 porcjami. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 379 kalorii, 15g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidory winogronowe, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Podobne przepisy to Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Polenta z prażonymi pomidorami, oraz Prażone szparagi na parmezanie Polenta.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w dużej misce; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż mieszankę warzywną na wyłożonej folią patelni z galaretką.
Piec w 425 przez 15 minut lub aż warzywa będą miękkie i zaczną brązowieć.
Skropić octem, podrzucając do płaszcza.
W międzyczasie, połączyć bulion warzywny i 1 3/4 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Połączyć mąkę kukurydzianą i pozostałą wodę, mieszając, aż będzie gładka; stopniowo mieszać do mieszaniny bulionu warzywnego. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, stale mieszając, 3 minut lub aż bardzo gruby.
Zdjąć z ognia; wymieszać w pół na pół, ser, pieprz i sól. Polenta łyżka na talerze i top z pieczonych warzyw.