Parmezan Cheddar Soufflé
Parmezan Cheddar Soufflé może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka jaj, śmietana Tatar, mleko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Parmezan Cheddar Szarlotka & Mama Francesca Ser Parmezan, Suflet czekoladowy dla dwojga, oraz Suflet Kukurydziany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Masło rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać z mąką. Gotować 2 min. aż do bąbelków. Stopniowo mieszaj mleko z trzepaczką, aż będzie gładkie. Stale mieszając, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 min.
Zdjąć z ognia. 4 żółtka ubić lekko w małej miseczce. Niewielką ilość gorącej mieszaniny wymieszać w żółtka. Ciągle mieszając, powoli wlać masę jajeczną z powrotem do gorącej mieszanki. Stale mieszając, gotować na małym ogniu 1 do 2 min. lub aż zgęstnieje.
Dodajemy sery; mieszamy aż się stopią. Odstawić.
W dużej metalowej lub szklanej misce ubij 6 białek i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem na średniej prędkości, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Złóż około 1 szklanki białek do sosu z gumową łopatką, aby rozjaśnić SOS. Delikatnie zagnieść sos z powrotem do pozostałych białek. Ostrożnie wlać mieszaninę sufletów do nieoczyszczonej 2-qt. suflet lub naczynie do pieczenia.
Piec 20 min. albo aż nadmuchane i ustawione.