Parfaits Czekoladowo-Żurawinowe

Parfaits Czekoladowo-Żurawinowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 373 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz sól, cukier turbinado, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cranberry Parfaits, Cranberry Parfaits, oraz Cranberry Angel Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1 szklankę cukru granulowanego i 1 szklankę wody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W małej misce wymieszać syrop cukrowy i żurawinę. Przykryć i schłodzić przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odcedzić żurawinę w durszlaku nad miską, rezerwując płyn do innego użycia, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W płytkim naczyniu umieścić cukier musujący.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
5
Dodać żurawinę, wałkując, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
6
Posmarować cukrową żurawiną w jednej warstwie na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Połączyć pozostałe 1/3 szklanki cukru granulowanego, skrobia kukurydziana, i sól w dużej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Połączyć 1/2 szklanki mleka i żółtka w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podgrzać pozostałe 2 szklanki mleka w średnio ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Wymieszaj mieszaninę żółtka do mieszaniny skrobi kukurydzianej. Stopniowo dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodać mieszaninę żółtka do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć z ognia.
12
Dodaj wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Łyżka budyniu do miski; umieścić miskę w dużej misce wypełnionej lodem na 15 minut lub aż pudding ostygnie, mieszając od czasu do czasu. Przykryć powierzchnię puddingu folią; schłodzić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Połączyć ubitą polewę i mascarpone w misce, mieszając, aż dobrze wymieszane. Łyżka ok. 1/3 szklanki budyniu do każdej z 8 misek lub szklanek. do każdej porcji dodać ok. 3 łyżki masy mascarpone i ok. 2 łyżki żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
żurawinażurawina
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn