Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 373 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz sól, cukier turbinado, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cranberry Parfaits, Cranberry Parfaits, oraz Cranberry Angel Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz 1 szklankę cukru granulowanego i 1 szklankę wody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W małej misce wymieszać syrop cukrowy i żurawinę. Przykryć i schłodzić przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Syrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Odcedzić żurawinę w durszlaku nad miską, rezerwując płyn do innego użycia, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
W płytkim naczyniu umieścić cukier musujący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
5
Dodać żurawinę, wałkując, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
6
Posmarować cukrową żurawiną w jednej warstwie na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub do wyschnięcia.
Połączyć pozostałe 1/3 szklanki cukru granulowanego, skrobia kukurydziana, i sól w dużej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Skrobia Kukurydziana
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Połączyć 1/2 szklanki mleka i żółtka w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9
Podgrzać pozostałe 2 szklanki mleka w średnio ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Wymieszaj mieszaninę żółtka do mieszaniny skrobi kukurydzianej. Stopniowo dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
żółtko Jaja
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
10
Dodać mieszaninę żółtka do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
11
Zdjąć z ognia.
12
Dodaj wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Łyżka budyniu do miski; umieścić miskę w dużej misce wypełnionej lodem na 15 minut lub aż pudding ostygnie, mieszając od czasu do czasu. Przykryć powierzchnię puddingu folią; schłodzić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Wanilia
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
13
Połączyć ubitą polewę i mascarpone w misce, mieszając, aż dobrze wymieszane. Łyżka ok. 1/3 szklanki budyniu do każdej z 8 misek lub szklanek. do każdej porcji dodać ok. 3 łyżki masy mascarpone i ok. 2 łyżki żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą Polewą
żurawina
Mascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu