Parfait z wątroby kurczaka z jabłkiem i szafranem chutney
Parfait z wątroby kurczaka z jabłkiem i szafranem chutney jest bezglutenowe przepis na 100 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Mieszanka masła, soli morskiej, nici szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką ocena 5%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Parfait Z Czernicy I Wątróbki Drobiowej, Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej, oraz Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami.
Instrukcje
1
Wątróbki moczyć przez noc w mleku, aby usunąć gorycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2
Dobrze spuścić w durszlaku. Aby dokonać redukcji, rozgrzać olej na patelni i smażyć szalotki, zioła i pieprz przez 3-5 minut, aż szalotki zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Redukcja
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj koniak i ostrożnie flamb przechylając patelnię w kierunku płomienia, lub użyj zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Gdy płomienie ustąpią, gotuj koniak przez kilka sekund, aż zmniejszy się do kilku łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koniak
5
Dodać port i Maderę razem i gotować ponownie przez około 10 minut, lub aż zmniejszy się o dwie trzecie. Pozostawić do ostygnięcia lekko, aby nie był gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
Port
6
Do masy dodać wątróbki, jajka, żółtka i masło i delikatnie wymieszać. Gdy masło prawie się stopi, dodaj sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Przenieść do blendera i blitz przez 2 min lub do gładkiej, skrobanie boków w dół. Przecedzić do dzbanka; przetrzeć mieszankę o Sito z tyłu chochli. Odrzuć wszelkie pozostające po sobie ścięgna.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Chochla
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Sprawdź przyprawy, a następnie wlej do ośmiu 100 ml żaroodpornych ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piekarnik nagrzać do 110C / wentylator 90C / Gaz . Ułóż żaroodporną patelnię z czterema warstwami ręcznika kuchennego i posadź ramekiny na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
10
Na patelnię wlać bardzo gorącą, ale nie wrzącą wodę
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Sprawdź, czy parfaity są gotowe, przechylając jeden z nich na bok, mieszanka parfait powinna lekko wybrzuszać się na krawędzi ramekina i delikatnie chwieć się w środku, gdy delikatnie wstrząśnięta. (Nie zapomnij, że będzie nadal gotować, gdy ostygnie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Wyjąć ramekiny z patelni, ostudzić, a następnie schłodzić przez co najmniej 4 godziny lub do momentu ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone Krewetki, Obrane
13
Zapieczętuj parfaity masłem. Roztopić masło na patelni, ale nie gotować.
Ubić gałkę muszkatołową, rozmaryn i połowę liści tymianku. Posmakuj masła do przyprawiania, następnie łyżkę na wierzch parfait, posyp zarezerwowanym tymiankiem do dekoracji i wróć do lodówki, aby ustawić. Będzie przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
15
Rozgrzać olej na patelni i dodać szalotki, imbir i dobrą szczyptę soli morskiej, a następnie smażyć przez 3 min. Pokruszyć w szafran, posypać cukrem i gotować przez kilka minut, aż cukier stopi się i zacznie karmelizować, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Szafran
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
16
Dodaj ocet i jabłka, a następnie gotuj przez 5 minut, aż jabłka zmiękną i pokryją się syropowym sosem. Ostudzić i podawać. Można go wrzucić do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na Parfait. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.