Parfait Wątrobowy

Parfait Wątrobowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 311 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, granulowaną żelatynę, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parfait Z Wątroby Drobiowej Z Gruszką, Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami, oraz Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej.

Instrukcje

1
Gotować na średnim ogniu wątróbkę, boczek (jeśli jest używany)szalotki i jagody jałowca na patelni z 1 łyżką masła, często mieszając, aż wątroba i cebula są lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wymieszać z cukrem, dodać brandy i zapalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Gdy płomienie ucichną, wyjmij mieszaninę z patelni i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj 1/2 szklanki muscatel i deglaze patelni, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż ciecz zostanie zredukowana do syropowej mieszaniny 2 łyżek lub tak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą masła i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Dodać wątróbkę i cebulę z powrotem do mieszaniny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
WątrobaWątroba
7
Łyżka mieszaniny do 10 ramekins, wypełniając nie więcej niż 1/2 pełne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ochłoń.
9
W międzyczasie zakwitnij żelatynę, dodając proszek w opakowaniu do 3 łyżek wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Odstawić 5 minut.
11
Podgrzej Pozostałe wino na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Zdjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
13
Niech ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie wlać mieszaninę wina żelatyny do ramekins, całkowicie pokryte wątróbki i cebuli. Przykryj ramekiny folią i umieść je w lodówce, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
WątrobaWątroba
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Wyjąć ramekiny z lodówki na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Podawać z chlebem lub krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn