Parfait Czekoladowo-Miętowy
Parfaity z mięty czekoladowej zajmuje około 15 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 318 kalorii, 7G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,07 USD za porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką cukier, cukierki miętowe, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 230 osób próbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 41%. Bez Pieczenia Sernik Miętowy Mokka Parfaits, Leprechaun Mint Chip Lody Parfaits, oraz Mini bezy miętowe z Toll House Mint Chocolate Delightfulls są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mleka i puddingu przez 2 minuty; odstawić. W małej misce ubij serek śmietankowy, cukier, ekstrakt i pozostałe mleko. Złożyć bitą polewę.
Przełóż połowę budyniu do czterech szklanek parfait. Na wierzch z połową mieszanki serka śmietankowego. Powtórz warstwy.
W razie potrzeby udekoruj cukierkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Parfait można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.