Papryka faszerowana indykiem i komosą ryżową

Papryka faszerowana indykiem i komosą ryżową
Papryka faszerowana indykiem i komosą ryżową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 46g białka, oraz 47g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,33 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, płaskich gałązek pietruszki, pepitas i czosnku. 891 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 99%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czyste Jedzenie Indyka Quinoa Nadziewane Papryki, Faszerowana papryka z meksykańską komosą ryżową z indyka, oraz Czyste Jedzenie Indyka Quinoa Nadziewane Papryki.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W przypadku komosy ryżowej: na średnim ogniu zagotuj bulion w średnim rondlu. Gdy bulion się zagotuje, dodaj komosę ryżową, a następnie wymieszaj i przykryj. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj komosę ryżową na parze, aż ziarna wyskoczą, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut. Puch widelcem.
5
W przypadku papryki: Ustaw dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj mżawkę oliwy z oliwek i dodaj indyka, pokruszone płatki czerwonej papryki i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Posyp solą i pieprzem. Gotuj, aż dobrze się zrumieni, 5 do 7 minut, mieszając drewnianą łyżką i rozbijając kawałki. Odlać winem. Gdy Indyk się zarumieni, opłucz paprykę i osusz. Z pieprzem leżącym na boku odetnij górę i usuń nasiona i błonę. Powtórz dla pozostałych papryczek. Pozostaw łodygę na górze do prezentacji. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
8
Gdy Indyk się zrumieni, wyłącz ogień i złóż komosę ryżową, jarmuż i pepitas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
JarmużJarmuż
9
Wymieszaj, aby dokładnie włączyć wszystkie składniki. Sprawdź, czy nie ma przypraw i w razie potrzeby dostosuj solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
10
W małej misce wymieszaj panko i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
11
Dodaj mżawkę oliwy z oliwek, aby lekko zwilżyć i dopraw solą i pieprzem. Ustaw paprykę na blasze do pieczenia pokrojoną stroną do góry i nadziewaj każdą około 1/3 szklanki nadzienia. Każdą połowę papryki posyp około 2 łyżkami polewy panko-parmezan. Przykryj luźno folią, umieść na środku piekarnika i piecz przez 15 minut. Gdy papryka będzie miękka i ugotowana, zdejmij folię i włącz brojlery. Gotuj pod brojlerem, aby przyrumienić bułkę tartą panko i chrupiącą, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjmij paprykę z piekarnika i odstaw do odpoczynku przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Aby przedstawić, umieść 1/4 szklanki pieczonego sosu Tomatillo Avocado na talerzu i umieść pieczone, nadziewane połówki papryki na środku sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Udekoruj gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
15
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Umieść pomidory na blasze do pieczenia. Wrzuć pomidory z oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem i włóż do piekarnika. Piecz, aż ładnie się zwęglą, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
18
Połącz pomidory, 1/4 szklanki wody, kminek, 1 łyżeczkę soli, awokado, czosnek, jalapenos, cebulę, sok z limonki i kolendrę w blenderze i puree, aż będą całkowicie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
19
Wstaw do lodówki i pozwól sosowi osiąść przed podaniem, aby był gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn