Pappardelle ze szpinakiem i fetą

Pappardelle ze szpinakiem i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 494 kalorie, 21g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, pietruszkę z płaskim liściem, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pappardelle ze szpinakiem i fetą, Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, oraz Szpinak i Ricotta Pappardelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pappardelle w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, gotować szpinak na dużym ogniu, mieszając, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Szpinak odsączyć w durszlaku ustawionym nad miską i delikatnie nacisnąć; zaparkować płyn. Szpinak grubo posiekać.
Wytrzeć patelnię i dodać oliwę z oliwek i czosnek. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czosnek jest lekko rumiany.
Dodać pokruszony czerwony pieprz i gotować przez 30 sekund.
Dodać szpinak i obfite szczypta soli i gotować, mieszając do gorąca, o 1 minutę.
Dodaj makaron na patelni wraz z reserved szpinak cieczy i wody do gotowania makaronu i doprawić solą. Gotować, aż płyn prawie odparuje i szpinak jest jedwabisty, o 3 protokół. Wymieszać z fetą i pietruszką i podawać w głębokich miseczkach.
Uwagi: jedna porcja-kalorie 433 kcal, Tłuszcz całkowity 6 gm, tłuszcz nasycony 3 gm, białko 18 gm, węglowodany 65 gm