Pappardelle ze szpinakiem i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 494 kalorie, 21g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, pietruszkę z płaskim liściem, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pappardelle ze szpinakiem i fetą, Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, oraz Szpinak i Ricotta Pappardelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować pappardelle w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pappardelle
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, gotować szpinak na dużym ogniu, mieszając, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Szpinak odsączyć w durszlaku ustawionym nad miską i delikatnie nacisnąć; zaparkować płyn. Szpinak grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wytrzeć patelnię i dodać oliwę z oliwek i czosnek. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czosnek jest lekko rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodać pokruszony czerwony pieprz i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
7
Dodać szpinak i obfite szczypta soli i gotować, mieszając do gorąca, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sól Do Obramowania Szkła
8
Dodaj makaron na patelni wraz z reserved szpinak cieczy i wody do gotowania makaronu i doprawić solą. Gotować, aż płyn prawie odparuje i szpinak jest jedwabisty, o 3 protokół. Wymieszać z fetą i pietruszką i podawać w głębokich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego