Pappardelle z warzywami"Bolognese"
Pappardelle z warzywami "Bolognese" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 560 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, pasty pomidorowej, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pappardelle Bolognese Con Verdure, Pappardelle alla Bolognese, oraz Pappardelle Z Sosem Bolońskim.
Instrukcje
Grzyby moczyć we wrzącej-gorącej wodzie 15 minut.
Tymczasem pulse marchew, seler, szalotka, i papryka razem w robocie do posiekania.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Dodaj posiekane warzywa, rozmaryn, sól, i pieprz i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą złociste i miękkie, o 12 protokół.
Wyjmij grzyby z namoczonego płynu, wyciśnij nadmiar płynu z powrotem do miski (rezerwowy płyn) i dobrze spłucz grzyby, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Pieczarki drobno posiekać, następnie dodać do warzyw na patelni wraz z pastą pomidorową. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj, aż wino zmniejszy się o około połowę, około 2 minut.
Podczas gotowania sosu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1 szklanka makaronu-gotowanie wody w żaroodpornej miarki, a następnie spuścić makaron w durszlaku.
Do sosu dodać reserved Mushroom-moczenie płyn i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj makaron i 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania do sosu, podrzucając do płaszcza (cienki sos z dodatkową wodą do gotowania, jeśli to konieczne). Wymieszać z serem i podawać natychmiast.
W porcji: 530 cal, 14g tłuszczu (3G sat), 6mg chol, 599mg sod, 78g węglowodanów, 7G błonnika, 17g prot (analiza dostarczona przez dane żywieniowe)Zobacz pełną analizę "