Papadzules
Papadzules może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka skąpej łyżeczki soli morskiej, jajka ugotowane na twardo, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Papadzules, oraz Papadzules From ' Yucatán.
Instrukcje
Przygotuj rozgrzane, nie gorące, serwujące danie lub rozgrzane pojedyncze potrawy.
Umieść wodę, epazote i sól na małej patelni i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Rozłóż nasiona dyni w cienkiej warstwie na dnie dużej patelni i podgrzewaj delikatnie na małym ogniu, obracając je od czasu do czasu. Nasiona będą pęcznieć, ale uważaj, aby nie stały się nawet lekko złote lub sos straci świeży zielony kolor. Możesz mieć pod ręką pokrywkę, ponieważ często niektóre nasiona zaczynają wyskakiwać z patelni.
Rozłóż nasiona na metalowej tacy, aby całkowicie ostygły przed szlifowaniem, aby uniknąć zatarcia ostrzy z lotnym olejem.
Za pomocą elektrycznego młynka do kawy/przypraw, zmiel porcję nasion na raz do lekko teksturowanej konsystencji, 5 do 6 sekund. Jeśli nasiona są zbyt drobno zmielone, trudniej będzie wyodrębnić olej.
Przygotuj małą szklaną miskę na olej.
Umieść zmielone nasiona na talerzu, który ma lekki grzbiet wokół krawędzi. Odmierz 1/4 szklanki (63 ml) bulionu epazote i stopniowo posypuj go — nie, na miłość boską, wylej całą masę — na nasiona i pracuj rękami, najpierw po włączeniu automatycznego odbierania telefonu. Stopniowo dodawać płyn, aż do uzyskania kruchej, ale spójnej pasty.
Przechyl płytkę trochę na jedną stronę i umieść złożoną tkaninę pod spodem, aby utrzymać ją w tej pozycji. Zacznij wyciskać pastę, a zobaczysz, że krople oleju zaczną się wyciągać.
Dodaj trochę więcej ciepłego płynu w razie potrzeby-prawdopodobnie nie będziesz potrzebował całej ilości-i wyciskaj, aż zbierzesz prawie 4 łyżki ciemnozielonego oleju. (Jest to czysta witamina E i świetna dla rąk.) Pokruszyć pastę w słoiku blendera, dodać pozostały napinany bulion epazote, w razie potrzeby i zmiksować na gładką masę.
Przenieś sos na patelnię i ogrzej przez najniższy możliwy ogień, mieszając prawie stale, ponieważ zawartość skrobi w nasionach zaczyna pęcznieć, a cząstki mają tendencję do koagulacji na dnie patelni.
Jedną z ciepłych tortilli zanurz w sosie: należy ją lekko przykryć. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć go odrobiną dodatkowej ciepłej wody. Pracuj tak szybko, jak to możliwe, zanurzając każdą tortillę w sosie, trzymając ją szczypcami, ale podtrzymując ją szpatułką, aby nie zostać z odrobiną złamanej tortilli w szczypcach.
Posypać posiekanym jajkiem jedną trzecią tortilli, zwinąć i umieścić na rozgrzanym naczyniu.
Gdy wszystkie papadzules są złożone, wlać pozostały sos na nich. (Jeśli sos zgęstniał i stał się ziarnisty, włóż go z powrotem do blendera z odrobiną dodatkowej ciepłej wody i zmiksuj na gładką masę.) Teraz polać sosem pomidorowym i posypać posiekanymi białkami i żółtkami. Udekoruj opcjonalną epazote. Na koniec łyżka w małych kałamarnicach oleju.
Podawać natychmiast, albo olej zatonie z powrotem do sosu i cała ta praca będzie na nic! Oczywiście bardziej kolorowe i atrakcyjne jest podawanie papadzules razem na jednym naczyniu.
Z Mojej Kuchni Meksykańskiej