Panuchos (Tostadas Z Czarnej Fasoli)
Przepis Panuchos (Tostadas wypełnione czarną fasolą) jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 111g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 2194 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.06 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę achiote, ocet destylowany, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jajko i czarna fasola Tostadas, Czarna fasola, awokado i jajko Tostadas, oraz Soft Black Bean Tostadas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średniej (350 do 45
z obszarem pozostawionym bez węgla drzewnego lub wyłączonym palnikiem gazowym, aby uzyskać pośrednią powierzchnię cieplną. W średniej misce, połączyć ocet, achiote, olej, i sól; dodać kurczaka i włączyć do herbu dobrze. Grilluj na pośrednim ogniu z pokrywką do dołu, obracając raz, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 minut.
Ostudzić, a następnie zetrzeć mięso z kości. Odstawić.
W międzyczasie przygotuj panuchos: czystą fasolę i ich płyn w robocie kuchennym, dodając wodę w razie potrzeby, aby były bardzo kremowe. Na średniej patelni, gotować cebulę w oleju na średnim ogniu, aż złoty, 5 minut. Wymieszać w fasoli i gotować, aż bulgotanie, 1 do 2 protokół. Odstawić, przykryć.
Masę połączyć z solą w misce, dodając trochę wody (lub mąki) w razie potrzeby, aby masa była giętka, ale nie lepka. Podzielić na 15 równych kulek, ustawić na blasze do pieczenia i przykryć folią.
Podgrzej ciężką patelnię lub patelnię, najlepiej żeliwną, na średnim ogniu do gorąca. Pracując z 1 kulą masy na raz, ułóż prasę tortilla ciężkim kawałkiem plastiku (torba z zamrażarką przecięta na pół działa dobrze). Środek masa piłkę na górze i przykryć innym kawałkiem plastiku. Naciśnij tortilla do 4 do 5 w. szeroko.
Obrać plastik z tortilli (jeśli tortilla się klei, odkurzyć odrobiną mąki i ponownie przełożyć) i umieścić tortillę na gorącej patelni. Gdy spód nie przykleja się i jest lekko nakrapiany, około 1 minuty, odwróć i gotuj 1 minutę z drugiej strony. Odwróć ponownie i składanym czystym ręcznikiem kuchennym, mocno naciśnij tortillę na całej powierzchni (pomaga to puff). Gotować, aż puffs i spód jest światło złoty, 15 do 30 więcej sekund.
Przenieś tortillę na powierzchnię roboczą.
Gorącą tortillę dokładnie rozciąć 1/2 cala. od krawędzi, aby otworzyć około 2 w. długo. Bez rozrywania tortilli, wsuń małą metalową szpatułkę do środka, aby utworzyć kieszeń.
Ochłoń. Powtórz kroki 4, 5 i 6 dla każdej tortilli.
Otwórz palcem kieszeń schłodzonej tortilli, delikatnie ściśnij, aby ją otworzyć, i posmaruj zaokrągloną łyżkę fasoli w środku. Poklepać tortillę palcami, aby rozłożyć fasolę. Wypełnij każdy panucho w ten sam sposób.
Dodać dodatki: w misce, połączyć 1/4 szklanki wody, ocet, sól, i cebula. Chill until used. Cienko pokroić sałatę i pokroić 15 cienkich plastrów pomidora i awokado.
Rozgrzej piekarnik do 250 i ustaw w środku blachę do pieczenia.
Podgrzej dużą patelnię, najlepiej żeliwną, na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki. olej i jedną warstwę panuchos. Gotować, aż złoty, obracając raz, 3 do 5 minut w sumie.
Przenieść panuchos do patelni w piekarniku. Powtórz, aby ugotować Pozostałe panuchos, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Odcedzić cebulę i złożyć panuchos: ustawić je na półmisku i top z sałatą, kurczak, cebula, pomidor, i awokado.
* W latynoskich sklepach spożywczych znajdziesz piżmową, czerwonawą pastę Achiote, mieloną z nasion annatto; znajdziesz tam również przygotowaną masę. Lub zamiast przygotowanej masy zastąp 2 szklanki masy harina połączone z 1 1/3 szklanki wody.