Panuchos (Tostadas Z Czarnej Fasoli)

Panuchos (Tostadas Z Czarnej Fasoli)
Przepis Panuchos (Tostadas wypełnione czarną fasolą) jest gotowy w około 2 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 111g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 2194 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.06 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę achiote, ocet destylowany, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jajko i czarna fasola Tostadas, Czarna fasola, awokado i jajko Tostadas, oraz Soft Black Bean Tostadas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do średniej (350 do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
z obszarem pozostawionym bez węgla drzewnego lub wyłączonym palnikiem gazowym, aby uzyskać pośrednią powierzchnię cieplną. W średniej misce, połączyć ocet, achiote, olej, i sól; dodać kurczaka i włączyć do herbu dobrze. Grilluj na pośrednim ogniu z pokrywką do dołu, obracając raz, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ostudzić, a następnie zetrzeć mięso z kości. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
W międzyczasie przygotuj panuchos: czystą fasolę i ich płyn w robocie kuchennym, dodając wodę w razie potrzeby, aby były bardzo kremowe. Na średniej patelni, gotować cebulę w oleju na średnim ogniu, aż złoty, 5 minut. Wymieszać w fasoli i gotować, aż bulgotanie, 1 do 2 protokół. Odstawić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Masę połączyć z solą w misce, dodając trochę wody (lub mąki) w razie potrzeby, aby masa była giętka, ale nie lepka. Podzielić na 15 równych kulek, ustawić na blasze do pieczenia i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzej ciężką patelnię lub patelnię, najlepiej żeliwną, na średnim ogniu do gorąca. Pracując z 1 kulą masy na raz, ułóż prasę tortilla ciężkim kawałkiem plastiku (torba z zamrażarką przecięta na pół działa dobrze). Środek masa piłkę na górze i przykryć innym kawałkiem plastiku. Naciśnij tortilla do 4 do 5 w. szeroko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Obrać plastik z tortilli (jeśli tortilla się klei, odkurzyć odrobiną mąki i ponownie przełożyć) i umieścić tortillę na gorącej patelni. Gdy spód nie przykleja się i jest lekko nakrapiany, około 1 minuty, odwróć i gotuj 1 minutę z drugiej strony. Odwróć ponownie i składanym czystym ręcznikiem kuchennym, mocno naciśnij tortillę na całej powierzchni (pomaga to puff). Gotować, aż puffs i spód jest światło złoty, 15 do 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Przenieś tortillę na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
9
Gorącą tortillę dokładnie rozciąć 1/2 cala. od krawędzi, aby otworzyć około 2 w. długo. Bez rozrywania tortilli, wsuń małą metalową szpatułkę do środka, aby utworzyć kieszeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Ochłoń. Powtórz kroki 4, 5 i 6 dla każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
11
Otwórz palcem kieszeń schłodzonej tortilli, delikatnie ściśnij, aby ją otworzyć, i posmaruj zaokrągloną łyżkę fasoli w środku. Poklepać tortillę palcami, aby rozłożyć fasolę. Wypełnij każdy panucho w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
12
Dodać dodatki: w misce, połączyć 1/4 szklanki wody, ocet, sól, i cebula. Chill until used. Cienko pokroić sałatę i pokroić 15 cienkich plastrów pomidora i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Rozgrzej piekarnik do 250 i ustaw w środku blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Podgrzej dużą patelnię, najlepiej żeliwną, na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Dodaj 2 łyżki. olej i jedną warstwę panuchos. Gotować, aż złoty, obracając raz, 3 do 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
16
Przenieść panuchos do patelni w piekarniku. Powtórz, aby ugotować Pozostałe panuchos, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
Odcedzić cebulę i złożyć panuchos: ustawić je na półmisku i top z sałatą, kurczak, cebula, pomidor, i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
18
SOS podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
19
* W latynoskich sklepach spożywczych znajdziesz piżmową, czerwonawą pastę Achiote, mieloną z nasion annatto; znajdziesz tam również przygotowaną masę. Lub zamiast przygotowanej masy zastąp 2 szklanki masy harina połączone z 1 1/3 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia76
Magazyn