Panna Cotta z sosem jagodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Panna Cotta z sosem jagodowym. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 4G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz jagody, żelatynę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Panna Cotta z sosem jagodowym, Panna Cotta z sosem jagodowym, oraz Jaśmin-Maślanka-Panna Cotta z sosem jagodowym.
Instrukcje
W małej misce zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie; odstawić.
W rondlu umieść śmietanę, cukier cukierniczy i fasolę waniliową. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Dusić delikatnie przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i wyrzucić fasolę wanilii.
Dodać żelatynę i wodę do gorącej mieszanki kremów. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać do 6 lekko naoliwionych form dariole 1/2-cup (lub innych małych form cylindrycznych) i przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
Aby zrobić sos jagodowy, połącz jagody i cukier w misce. Jagody zmiażdżyć lekko tylną częścią łyżki i wymieszać z brandy.
Odstawić na godzinę, aż będzie miał syropowatą konsystencję.
Unmold panna cottas i podawać z sosem jagodowym.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.