Panna Cotta z sosem jagodowym

Panna Cotta z sosem jagodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Panna Cotta z sosem jagodowym. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 4G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz jagody, żelatynę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Panna Cotta z sosem jagodowym, Panna Cotta z sosem jagodowym, oraz Jaśmin-Maślanka-Panna Cotta z sosem jagodowym.

Instrukcje

1
W małej misce zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W rondlu umieść śmietanę, cukier cukierniczy i fasolę waniliową. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Dusić delikatnie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Zdjąć z ognia i wyrzucić fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
4
Dodać żelatynę i wodę do gorącej mieszanki kremów. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Wlać do 6 lekko naoliwionych form dariole 1/2-cup (lub innych małych form cylindrycznych) i przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
6
Aby zrobić sos jagodowy, połącz jagody i cukier w misce. Jagody zmiażdżyć lekko tylną częścią łyżki i wymieszać z brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Odstawić na godzinę, aż będzie miał syropowatą konsystencję.
8
Unmold panna cottas i podawać z sosem jagodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn