Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym
Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 751 kalorii, 5G białka, oraz 59G tłuszczu. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, śmietany, żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym, Panna Cotta Z Figami, oraz MIODOWA Panna Cotta Z Grillowanymi Figami.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 (6 uncji) serwujących dania.
W małej misce zanurz arkusze żelatyny w chłodnej wodzie, aby zmiękczyć.
W małym rondlu połączyć śmietanę i 1 szklankę cukru. Rozetnij ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Dodaj nasiona i kadłub fasoli wanilii do rondla.
Trzepaczka do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i natychmiast wyłączyć.
Usuń zmiękczone arkusze żelatyny z zimnej wody i ubijaj do gorącej mieszanki kremu.
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Wlać natychmiast do serwowania potraw i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wrzuć figi wraz z pozostałym cukrem i balsamicznym.
Pozostawić do maceracji przez około 15 minut. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, aż figi będą miękkie, a cukier i balsamiczny zaczną karmelizować się na figach.
Top panna cotta z palonymi figami.