Panna Cotta al Mascarpone con Fragole

Panna Cotta al Mascarpone con Fragole
Przepis Panna Cottan al Mascarpone con Fragole jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, żelatyny, skórki z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Panna Cottan al Mascarpone con Fragole, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę na 1/2 szklanki soku z limonki w małym rondlu; odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać skórkę z limonki i 1/2 szklanki śmietany do ubijania. Gotować na małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia żelatyny (około 2 minut). Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
3
Ubić razem ser mascarpone i 1 szklankę cukru. Powoli ubijamy pozostałe 2 szklanki śmietany do ubijania. Stopniowo ubijać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wlać do 8 szklanek deserowych; przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
5
Połącz pozostałe 1/2 szklanki cukru, pozostałe 1/4 szklanki soku z limonki i masło w małym rondlu. Gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Wlać mieszaninę na truskawki, podrzucając do płaszcza. Łyżka mieszanki truskawkowej na schłodzonej panna cotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn