Panierowane, Smażone, Delikatnie Przyprawione Tofu
Potrzebujesz przystawki bezmlecznej, wegetariańskiej i wegańskiej ? Panierowane, smażone, delikatnie przyprawione tofu może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,52 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 271 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup mąkę, pieprz cayenne, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38% , to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczony kurczak w panierce z tofu (wegański) , Pieczony kurczak w panierowanej tofu (wegański) i Tofu pieczone w piekarniku z sosem z grzybów Portobello .
Instrukcje
Pokrój sprasowane tofu na plasterki o grubości 1/2 cala; następnie pokrój ponownie w słupki o szerokości 1/2 cala.
Tofu włóż do miski i zalej bulionem. Odstawić do namoczenia.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, drożdże, sól, pieprz, szałwię i cayenne.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Wyjmij paluszki tofu z bulionu i wyciśnij z nich większość (ale nie cały) płynu.
Zwiń paluszki w panierce. (Być może będziesz musiał dwukrotnie zwinąć patyczki, aby uzyskać dość suchą zewnętrzną warstwę panierki.)
Umieść tofu w gorącym oleju; smażymy, aż będą chrupiące i rumiane ze wszystkich stron.
W razie potrzeby dodać więcej oleju.