Panfried Tofu z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli
Przepis Panfried Tofu z chińskim sosem z czarnej fasoli jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 292 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz olej roślinny, blok bardzo twarde tofu, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Panfried Tofu z azjatyckim sosem karmelowym, Chiński Sos Chili Z Czarnej Fasoli, oraz Łatwe okłady sałaty z indyka i brokułów z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać tofu, a następnie pokroić w poprzek na 6 plastrów. Umieść plastry między kilkoma warstwami ręczników papierowych i pozostawić do osuszenia podczas robienia sosu. (Prawdopodobnie będziesz musiał wymienić ręczniki papierowe co najmniej raz.)
Przygotować przyprawy do sosu: obrać ząbki czosnku i imbir, następnie ćwiartować imbir. Włącz Robot kuchenny i upuść czosnek i imbir przez rurkę do karmienia; będą mielone w mgnieniu oka. Zatrzymaj maszynę i czarną fasolę na małym sitku, aż woda będzie czysta.
Dodaj je do malaksera i pulsuj, aż grubo posiekasz.
Na płynnej części sosu, wymieszać wodę, sos sojowy, Sherry, syrop klonowy, ocet, i skrobi kukurydzianej, aż skrobia kukurydziana jest równomiernie zawieszone. Teraz jesteś gotowy do gotowania sosu!
Obficie film dno ciężkiego 2-quart rondel z olejem roślinnym i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Wymieszać-smażyć przyprawy do pachnącego, mniej niż minutę. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać ją do patelni.
Ubić sos od czasu do czasu doprowadzając go do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Następnie odstawić sos na bok podczas smażenia tofu.
Obficie film dno 12-calowy nonstick patelni z oleju roślinnego i ciepła na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Osuszyć nadmiar wilgoci na tofu ręcznikiem papierowym przed ułożeniem na patelni. Smażyć plastry ze wszystkich stron (zrezygnować z krótkich końców), obracając je tylko wtedy, gdy spód jest złoty i chrupiący, w sumie 5 do 8 minut. (Może być konieczne obniżenie ciepła w miarę postępu smażenia.) Dać tofu ostatni klapki na ręczniku papierowym, aby sop się wszelkie bezpańskie oleju i podgrzać sos.
Podawać z ryżem i brokułami, polewając wszystko sosem.