Panfried Tofu z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli

Panfried Tofu z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli
Przepis Panfried Tofu z chińskim sosem z czarnej fasoli jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 292 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz olej roślinny, blok bardzo twarde tofu, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Panfried Tofu z azjatyckim sosem karmelowym, Chiński Sos Chili Z Czarnej Fasoli, oraz Łatwe okłady sałaty z indyka i brokułów z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać tofu, a następnie pokroić w poprzek na 6 plastrów. Umieść plastry między kilkoma warstwami ręczników papierowych i pozostawić do osuszenia podczas robienia sosu. (Prawdopodobnie będziesz musiał wymienić ręczniki papierowe co najmniej raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Przygotować przyprawy do sosu: obrać ząbki czosnku i imbir, następnie ćwiartować imbir. Włącz Robot kuchenny i upuść czosnek i imbir przez rurkę do karmienia; będą mielone w mgnieniu oka. Zatrzymaj maszynę i czarną fasolę na małym sitku, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Czarna FasolaCzarna Fasola
PrzyprawyPrzyprawy
ImbirImbir
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
3
Dodaj je do malaksera i pulsuj, aż grubo posiekasz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Na płynnej części sosu, wymieszać wodę, sos sojowy, Sherry, syrop klonowy, ocet, i skrobi kukurydzianej, aż skrobia kukurydziana jest równomiernie zawieszone. Teraz jesteś gotowy do gotowania sosu!
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
SOSSOS
WodaWoda
5
Obficie film dno ciężkiego 2-quart rondel z olejem roślinnym i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Wymieszać-smażyć przyprawy do pachnącego, mniej niż minutę. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać ją do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Ubić sos od czasu do czasu doprowadzając go do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Następnie odstawić sos na bok podczas smażenia tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Obficie film dno 12-calowy nonstick patelni z oleju roślinnego i ciepła na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Osuszyć nadmiar wilgoci na tofu ręcznikiem papierowym przed ułożeniem na patelni. Smażyć plastry ze wszystkich stron (zrezygnować z krótkich końców), obracając je tylko wtedy, gdy spód jest złoty i chrupiący, w sumie 5 do 8 minut. (Może być konieczne obniżenie ciepła w miarę postępu smażenia.) Dać tofu ostatni klapki na ręczniku papierowym, aby sop się wszelkie bezpańskie oleju i podgrzać sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Podawać z ryżem i brokułami, polewając wszystko sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
SOSSOS
RyżRyż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia3
Magazyn