Pane Frattau
Pane Frattau może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 42g tłuszczu i w sumie 762 kalorii. Za 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 16 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, drożdże, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 76%. Podobne przepisy to Pane di Tre sorelle, Pane Bianco Włoski Chleb, oraz Włoski chleb wielkanocny-Pane di Pasqua.
Instrukcje
Połóż 4 liście chleba na 4 dużych talerzach.
Zalej każdą po 1/2 szklanki gorącej wody i pozostaw do namoczenia przez 3 do 4 minut, aż będzie miękka i giętka. W międzyczasie umieść patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu i dodaj olej. Podczas palenia rozbić 4 jajka na patelnię, trzymając oddzielone. Smażyć jajka słoneczną stroną do góry przez 1 do 2 minut.
W międzyczasie nałóż gorący sos pomidorowy na namoczony chleb i przełóż na mniejsze talerze, składając chleb, aby zmieścił się na talerzu.
Na każdy chleb ułożyć 1 jajko, posypać startym serem i podawać.
W misce wymieszaj 1 szklankę mąki, 1/2 szklanki kaszy manny i sól razem. W miarce wymieszaj drożdże w 1 szklance wody i wymieszaj do rozpuszczenia.
Wymieszaj płyn z mieszanką mąki, aby uzyskać ciasto.
Odstaw na noc pod przykryciem w najcieplejszym miejscu w kuchni.
Umieść płytkę do pieczenia w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Zrób studnię na blacie z 2 szklankami mąki i 1/4 szklanki kaszy manny.
Umieść ciasto na środku i dodaj pozostałą ciepłą wodę.
Dobrze wymieszaj i dodaj mąkę z krawędzi studni, aż powstanie ciasto. Połącz i ugniataj 10 minut, aż będzie jędrna i elastyczna.
Umieść w misce, przykryj ręcznikiem i odstaw na 1 godzinę. Ciasto powinno się podwoić.
Pokrój ciasto na kawałki wielkości piłki tenisowej i za pomocą wałka rozwałkuj na koła o średnicy od 12 do 14 cali, o grubości od 1/8 do 1/4 cala.
Ułóż na skórce i wsuń na płytki piekarnika i piecz 2 minuty. Otwórz drzwi piekarnika i odwróć. Gotuj jeszcze 30 sekund i wyjmij na pokład. Chleb powinien być nadęty jak balon. Natychmiast wyciąć krawędzie nożem, aby oddzielić górną i dolną warstwę.
Ułóż 2 kawałki na ręczniku kuchennym i połóż na nich pudełko płatków zbożowych, aby je zważyć. Kontynuuj ten proces, aż całe ciasto zostanie pokrojone, upieczone, oddzielone i ułożone w stos.
Umieść każdą połowę z powrotem w piekarniku, pojedynczo, na 15 do 20 sekund, aż będzie bardzo chrupiąca. Przechowywać zapakowane w brązową papierową torbę. Wytrzymają od trzech do czterech tygodni w suchym miejscu.
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż będą przezroczyste, ale nie brązowe (około 10 minut).
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj jeszcze 5 minut.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień do samego bulgotania, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Dopraw solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrozić do 6 miesięcy.