Pandan Egg Puffs
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Pandan Egg Puffs. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, odparowane mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Agar Pandan (Galaretka Pandanowa), Pandan Smoothie, oraz Napój Buko Pandan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, skrobię z tapioki.
W osobnej misce ubijamy jajka i cukier, aż dokładnie wymieszamy.
Dodać odparowane mleko, ekstrakt waniliowy i wodę i wymieszać.
Dodać mąkę do mokrej mieszanki.
Dodać do oleju roślinnego i pasty pandan i mix.It ' s W porządku, jeśli kilka małych grudek pozostają jak w ciasto naleśnikowe, ale spróbuj pozbyć się większości dużych grudek.
Jeśli używasz patelni Nordicware, podgrzewaj zgodnie z instrukcją, podgrzewając obie strony jednocześnie nad piecem, z patelnią siedzącą na wirerack, a także pokrywając patelnię olejem. Po podgrzaniu włącz kuchenkę na średnie ciepło, wlej 3/4 szklanki do środka patelni, szczelnie zamknij i natychmiast odwróć, aby rozpocząć gotowanie. Gotować 2 protokół. Odwróć na drugą stronę i gotować 2 protokół. Odwróć się. W tym czasie można wstępnie otworzyć i zajrzeć do środka, a wierzch gofrów jajowych powinien być złoty. Gotować przez dodatkowe 1 minutę z tej strony, aby upewnić się, że spód również zmieni kolor na złoty. Następnie obróć jeszcze raz i powoli podnieś pokrywę. (Jeśli gofr nie był złoty po 2 minutach z każdej strony, musisz dodać dodatkowy czas gotowania przed otwarciem.)
Na początku gofr jajeczny może przyklejać się do góry, ale powinien odpadać po kilku chwilach lub delikatnym szturchnięciem widelca. Powoli Kontynuuj podnoszenie patelni, a wafelek jajeczny spadnie rząd po rzędzie. Pierwszy gofr jajeczny, który zrobisz, prawdopodobnie nie będzie idealnie złoty i może się złamać. To Twój wafelek z jajkiem, podobny do pierwszego naleśnika. Reszta powinna gotować prawidłowo i łatwo zejść. Odwróć gotową wafelkę jajeczną ponownie, ponieważ spód powinien być na górze. Powtórz z pozostałym ciasto.