Pancetta, Francuskie Risotto z soczewicą i szpinakiem
Przepis Pancetta, Francuska soczewica i Risotto szpinak może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 296 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka pancetta, szpinak baby, por i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Francuskie Risotto z soczewicą i szwajcarskim Chard, Risotto Z Porem I Pancettą, oraz Risotto Z Porami Pancetta.
Instrukcje
1
Połącz 4 szklanki wody i soczewicy w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż po prostu przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj pancetta na patelni; gotować 5 minut lub aż chrupiące, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać cebulę, por, szalotka, i czosnek; gotować przez 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj ryż; gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem i gotować, aż płyn odparuje (około 1 minuty), ciągle mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować przez 5 minut lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut). Wymieszać ze szpinakiem; gotować przez 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać z soczewicą; gotować przez 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.