Panang Tofu Curry

Panang Tofu Curry
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Panang Tofu Curry może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 130 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka tofu, Woda, Mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Panang Tofu Curry, Panang Tofu Curry, oraz Wegetariańskie Panang Curry z tofu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelniprzez średnie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Addshallots, imbir, i czosnek; cookuntil szalotki są miękkie, about6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
3
Dodaj masło orzechowe, kurkuma, kminek, i chili pasta; mieszać aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Pasta ChiliPasta Chili
KurkumaKurkuma
KminekKminek
4
Ubij w 1 szklance wody, wtym mleku, liści limonki i cukru brązowego; doprowadzić do duszenia.SOS doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj tofu, marchew, i papryka; dusić na średnim ogniu, aż carrotsare miękkie, Regulacja ciepła tomedium-niskie, jeśli zaczyna boiland od czasu do czasu delikatnie mieszając, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Lekko schłodzić, przykryć i schłodzić. Przed podaniem rozgrzać overmedium.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MarchewMarchew
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
* Dostępne w Azji foodsection wielu supermarketach i na rynkach azjatyckich.

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Hofer Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Z gęstych gleb lessowych w austriackim Weinviertel, butelkowanych pod wygodnym kapslem (nie potrzeba żadnych fantazyjnych narzędzi) i wystarczającej objętości dla 2 osób.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn