Panang Tofu Curry
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Panang Tofu Curry może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 130 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka tofu, Woda, Mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Panang Tofu Curry, Panang Tofu Curry, oraz Wegetariańskie Panang Curry z tofu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelniprzez średnie ciepło.
Addshallots, imbir, i czosnek; cookuntil szalotki są miękkie, about6 minut.
Dodaj masło orzechowe, kurkuma, kminek, i chili pasta; mieszać aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Ubij w 1 szklance wody, wtym mleku, liści limonki i cukru brązowego; doprowadzić do duszenia.SOS doprawić solą.
Dodaj tofu, marchew, i papryka; dusić na średnim ogniu, aż carrotsare miękkie, Regulacja ciepła tomedium-niskie, jeśli zaczyna boiland od czasu do czasu delikatnie mieszając, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Lekko schłodzić, przykryć i schłodzić. Przed podaniem rozgrzać overmedium.
* Dostępne w Azji foodsection wielu supermarketach i na rynkach azjatyckich.