Panang Curry z kurczakiem
Panang Curry z kurczakiem to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 22g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, olej do gotowania, papryka chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Panang Curry z kurczakiem, Panang Curry, oraz Panang Curry Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smażyć pastę curry w oleju na dużej patelni lub wok na średnim ogniu, aż pachnące. Mleko kokosowe wymieszać z pastą curry i doprowadzić do wrzenia.
Dodać kurczaka; gotować i mieszać, aż kurczak jest prawie gotowane przez, 10 do 15 protokół. Wymieszać cukier palmowy, sos rybny i liście limonki; gotować razem przez 5 minut. Smak i dostosować zasolenie dodając więcej sosu rybnego, jeśli to konieczne.
Udekorować plasterkami czerwonej papryki chile i tajskich liści bazylii służyć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.