Pan-Seared Flank stek z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z Pan-seated Flank z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 28g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona dyni, grzyby shiitake, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake, Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake, oraz Pan Seared Flank Steak with Red Wine mushroom Sauce.
Instrukcje
Rozgrzać dużą 12-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodać pestki dyni i tosty, mieszając często drewnianą łyżką, aż lekko rumiane, ale nie spalone.
Przenieś nasiona dyni do blendera, wyłącz ogień i wytrzyj patelnię.
Dodać kolendrę, czosnek i oliwę z oliwek do blendera i proces, aż pestki dyni są dobrze posiekane.
Przełożyć do średniej miski i dodać 3 łyżki soku z limonki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smak i w razie potrzeby dodać kolejną łyżkę soku z limonki.
Doprawić obficie szczyptą soli i pieprzu po obu stronach.
Podgrzać olej rzepakowy w żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż się połysk. Starannie ustawić stek na patelni i gotować, przewracając co 2 minuty, aż rumiane na zewnątrz i centrum rejestruje 130 ° F na termometr natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkie, o 8 minut w sumie.
Przełożyć stek na duży talerz i odstawić.
Gdy patelnia lekko ostygnie, usunąć wszystkie, ale 1 łyżka tłuszczu na patelni, i włączyć ciepło do medium.
Dodać grzyby i dobrze wymieszać. Gotować, często mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż grzyby uwolnią wodę i są miękkie, o 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Stek z boku pokroić cienko na ziarno. Łyżka niektórych pesto na talerzu i top z plastrami steku.
Podawać natychmiast z grzybami.