Pan-pieczony Halibut z sosem maślanym grzybowym
Pieczony na patelni Halibut z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 37g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $6.96 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło, pieprz cayenne, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Halibut pieczony na patelni z sosem pomidorowo-maślanym, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Bulion grzybowy na brązowym maśle smażony Halibut.
Instrukcje
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła w ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż masło topi się i zaczyna się spieniać.
Dodać grzyby i szczyptę soli; saute w gorącym maśle i oleju złoty brąz, o 5 protokół. Naciśnij grzyb do krawędzi, aby wyczyścić przestrzeń w środku patelni.
Doprawić halibuta z każdej strony solą i pieprzem cayenne.
Umieść filety z halibuta na środku patelni i gotuj, aż filety zaczną się łuszczyć, 3 do 4 minut na stronę.
Przełożyć halibuta na ciepły talerz.
Wlać wodę do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką, aż woda zmniejszy się o połowę, 1 do 2 minut.
Wlać sok z cytryny do mieszanki grzybowej i wymieszać.
Masło i natkę pietruszki wymieszać z mieszanką grzybową. Cały czas mieszaj, aż masło rozpuści się i utworzy SOS; zdjąć z ognia i doprawić solą i czarnym pieprzem. Łyżka sosu i grzybów na halibuta.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.