Pan-pieczony Halibut z sosem maślanym grzybowym

Pan-pieczony Halibut z sosem maślanym grzybowym
Pieczony na patelni Halibut z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 37g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $6.96 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło, pieprz cayenne, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Halibut pieczony na patelni z sosem pomidorowo-maślanym, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Bulion grzybowy na brązowym maśle smażony Halibut.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła w ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż masło topi się i zaczyna się spieniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby i szczyptę soli; saute w gorącym maśle i oleju złoty brąz, o 5 protokół. Naciśnij grzyb do krawędzi, aby wyczyścić przestrzeń w środku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Doprawić halibuta z każdej strony solą i pieprzem cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
HalibutHalibut
SólSól
4
Umieść filety z halibuta na środku patelni i gotuj, aż filety zaczną się łuszczyć, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć halibuta na ciepły talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
6
Wlać wodę do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką, aż woda zmniejszy się o połowę, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
7
Wlać sok z cytryny do mieszanki grzybowej i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GrzybyGrzyby
8
Masło i natkę pietruszki wymieszać z mieszanką grzybową. Cały czas mieszaj, aż masło rozpuści się i utworzy SOS; zdjąć z ognia i doprawić solą i czarnym pieprzem. Łyżka sosu i grzybów na halibuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
HalibutHalibut
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn