Pan Dulce
Pan Dulce może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 14. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz aktywne drożdże, kakao w proszku, Jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Pan Bagnat, oraz Pan Haggerty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni połączyć 6 łyżek masła lub margaryny i 1 szklankę mleka; podgrzać do 110 stopni.
W dużej misce do mieszania, połączyć drożdże, sól, 1/3 szklanki cukru i 2 szklanki mąki.
Wlać rozgrzaną mieszankę mleczną. Beat, skrobanie często, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości przez 2 minuty. Zmiksować 2 całe jajka i 1 szklankę mąki; ubijać przez 2 minuty. Łyżką ubić wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować sztywne ciasto.
Zagnieść na mące do gładkiej, około 5 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obróć do nasmarowania góry, przykryj i odstaw do podwojenia.
Podczas gdy ciasto rośnie zrobić streusel. Wymieszać 1/2 szklanki cukru i 2/3 szklanki mąki.
Wymieszać w 3 1/2 łyżki zimnego masła lub margaryny.
Wymieszać, aby uzyskać drobne okruchy. 2 żółtka zmiksować widelcem. W przypadku czekolady streusel wymieszaj 2 łyżki kakao w proszku z mąką.
Rozwałkować ciasto, obrócić na mąkę. Podzielić na 14 sztuk. Kształt każdy w piłkę. Kształt 7 w muszle. Ściśnij 1/4 szklanki streusel w twardą kulkę i naciśnij na górze każdej rundy. Wynik z lekko zakrzywionymi równoległymi liniami przypominającymi muszlę przegrzebka.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na owale 4 na 8 cali. Na wierzchu 3 łyżki streusel. Aby zrobić rogi, zwiń owal od krótkiego końca; zatrzymaj się w połowie drogi, złóż boki i zakończ toczenie. Curl kończy się tworząc półksiężyc.
Umieść bułki o 2 cale od siebie na wysmarowanej blasze do pieczenia. Przykryć lekko i pozostawić do podwojenia, około 45 minut. W małej misce ubić 1 jajko i 2 łyżki mleka.
Bułki posmarować mieszanką jajeczną.
Piec w 375 stopni F (190 stopni C), aż lekko zbrązowieje, o 15 do 17 protokół.