Pan de Muertos (meksykański chleb zmarłych)
Pan de Muertos (Mexican Bread Of The Dead) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na chleb. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1234 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz jajka, cukier, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Pan de Muerto (meksykański dzień Martwego chleba), Chleb na dzień zmarłych przepis, oraz Jedna Meksykańska Komosa Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko i masło rozgrzać razem w średnim rondlu, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać im ciepłą wodę. Mieszanina powinna wynosić około 110 stopni F (43 stopni C).
W dużej misce wymieszać 1 szklankę mąki, drożdże, sól, nasiona anyżu i 1/4 szklanki cukru. Ubij w ciepłej mieszance mleka, a następnie dodaj jajka i skórkę pomarańczową i ubijaj, aż dobrze się połączą. Wymieszaj 1/2 szklanki mąki i dodaj więcej mąki, aż ciasto będzie miękkie.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w lekko nasmarowanej pokrywie miski z folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar. To zajmie około 1 do 2 godzin. Rozwałkuj ciasto i uformuj je w duży okrągły bochenek z okrągłym pokrętłem na górze.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia, luźno przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę lub aż tylko o podwojenie wielkości.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez około 35 do 45 minut.
Wyjąć z piekarnika lekko ostudzić, a następnie umyć glazurą.
Aby glazura: w małym rondlu połączyć 1/4 szklanki cukru, soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 2 minuty.
Posmaruj wierzch chleba, póki jeszcze ciepły.
Posyp szkliwiony chleb białym cukrem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.