Pan de Muerto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pan de Muerto spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 283 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 53 centów za porcję. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka skórki pomarańczowej, sól, jasny różowy kolor cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pan de Muerto, Patrycja Quintana ' s Pan de Muerto, oraz Cakespy: Frida Kahlo ' s Pan de Muerto.
Instrukcje
Do chleba: Ustaw stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i podgrzej piekarnik do 93°. gdy tylko piekarnik osiągnie temperaturę, wyłącz go. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Połączyć drożdże i 1 łyżkę mąki w małej misce z ciepłą wodą.
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
W misce połączyć pozostałą mąkę, cukier, sól, wodę z kwiatu pomarańczy, skórkę pomarańczową i ciepłe mleko. Dopasuj mikser z mocowaniem na hak i mieszaj na średniej prędkości, aż składniki zostaną połączone, około 2 minut (mieszanina pojawi się sucha i krucha).
Dodać jajka i żółtka i kontynuować mieszanie, aż powstanie gładkie, błyszczące ciasto, 8 do 10 minut.
Dodać masło i wymieszać do połączenia, 2 do 3 minut
Spryskaj dużą miskę sprayem do gotowania lub pędzlem olejem.
Przenieść ciasto do miski, lekko nasmarować dodatkowym sprayem do gotowania lub olejem i przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Niech wzrost w (wyłączyć) piekarnik, aż podwoi się w wielkości, o 2 godziny.
Wybijamy ciasto i przekładamy na czystą, suchą powierzchnię roboczą lekko posypaną mąką.
Ciasto pokroić na dwie części, następnie odciąć 1/3 każdego z nich i podzielić te kawałki na 4 (zostaną one wykorzystane do dekoracyjnego blatu).
Uformuj duże kawałki ciasta w duże kulki i umieść po jednej na każdej z przygotowanych blach do pieczenia.
Z pozostałych 8 małych kawałków ciasta: uformuj 2 w kulki.
Rozwałkuj resztę do 8-calowych cylindrów. Rozszerz palec wskazujący, środkowy i serdeczny (tak, jakbyś podpisywał numer
i naciśnij każdy z cylindrów, aby utworzyć trzy wgłębienia.
Uszczypnij i rozciągnij wgłębienia, aby uzyskać dekoracje przypominające kości.
Ustaw ozdobne kawałki ciasta na blachach do pieczenia. Lekko posmaruj ciasto sprayem do gotowania lub olejem i przykryj lekko folią.
Pozostawić do wyrośnięcia ciasta w piekarniku na 1 godzinę.
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 177°. ubić żółtko i śmietanę w małej misce.
Pieczywo umyć jajkiem, a następnie ułożyć ozdobne kawałki ciasta i ponownie umyć jajkiem.
Ułóż oba gotowe ciasta na pojedynczej pergaminowej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru, 25 do 30 minut.
Przenieść do regału chłodzącego i schłodzić chleb na arkuszu około 10 minut.
Przenieść chleb bezpośrednio do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić, około 1 godziny.