Paluszki Rybne Parmezan
Paluszki rybne z parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 472 kalorie, 29g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, musztardę dijon, jogurt o niskiej zawartości tłuszczu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Paluszki rybne bez smażenia, Paluszki Rybne, oraz Chrupiące Paluszki Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Filet z łososia opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Pokrój rybę na pół, aby zrobić 2 filety każdy o wielkości 4 na 4 1/2 cala. Zaczynając od najdłuższej krawędzi, pokrój filety na kawałki 1/2 cala.
Ułożyć najszersze kawałki, od środka, wyciąć bok w dół, i pokroić na pół wzdłuż Tak wszystkie kawałki są jednakowo około 1/2 przez 1/2 przez 4 1/2-cala wielkości.
Mąkę umieścić w średniej misce i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić białka w innej misce i ubić do spienienia, o 30 sekund.
Połącz parmezan i bułkę tartą w trzeciej misce.
Ułóż kawałki łososia w przyprawionej mące i poklepuj, aby usunąć nadmiar mąki. Łososia z mąki zanurzyć w białkach, a następnie w mieszaninie parmezanu, delikatnie wciskając mieszankę do ryby.
Ułóż panierowane kawałki łososia na obficie naoliwionej blasze do pieczenia.
Lekko skropić oliwą z oliwek.
Piec przez 15 do 20 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wymieszaj majonez, jogurt, musztardę Dijon i pietruszkę (lub szczypiorek, jeśli używasz) w małej misce do zanurzania.
Ułóż paluszki rybne na półmisku i podawaj z sosem do zanurzania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.