Palona Pikantna Salsa Verde
Pieczona pikantna Salsa Verde może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko receptur Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 32 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, serrano chile papryki, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Pikantny kurczak z salsą Verde, oraz Pikantny kurczak salsa verde.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Połóż papryki poblano, papryka serrano, i Tomatillo na gorącym grillu, i gotować, obracając co 2 minuty, aż Skórki pieprzu są równomiernie zwęglone i czernieją, i Tomatillo stały się bladożółte i zaczął wyciekać sok, o 10 protokół.
Zeskrobać większość poparzonej Skórki pieprzu, odciąć łodygi, odciąć paprykę w połowie długiej drogi i usunąć nasiona.
Umieść cebulę i czosnek w misce robota kuchennego i pulsuj około 4 razy, aby posiekać. Wrzucić paprykę, 4 razy posiekać, dodać pomidory i sól. Pulse 4 lub więcej razy do pożądanej gładkości, i mieszać w kolendry.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Lemelson Meyer Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir]()
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.